Team Gym

Trassel

Kategori: Pepp!

Dagens gymnastikträning

Kategori: Truppgymnastik (TeamGym)

Idag körde vi dubbla till grop och jag fick även övat på några dubbel halv till grop. Känns la sådär. De är liksom inte så uppseendeväckande, mina dubbla. Inte för låga men inte heller höga, inte jättesnabba. Bara helt OK till grop typ.
 
Och så övade vi på frivoltsöppning på tumbling och jag tragglade med min sträckta frivoltsöppning som jag har bestämt att jag ska lära mig den här terminen. Fick instruktioner från tusen håll och ja, jo, den blev nog bättre faktiskt. Men har mycket kvar att jobba på.
 
ÅÅÅH, det känns lite jobbigt faktiskt! Som att jag inte kommer någon vart. Vill bli så himla bra men kroppen har inte fattat det än.
 
Det är i alla fall en skön känsla att knappt kunna vänta till måndag bara för att det är träning igen då. Har så fruktnsvärt kul på gymnastikträningarna. Däremot har det blivit lite dåligt med promenader och styrketräning utöver gymnastiken! Det får bli ändring på det nu till veckan som kommer.
 
FÖRDELAR MED ATT TRÄNA I LAG, #1
Man behöver aldrig ta med sig vattenflaska utan kan förlita sig på att någon annan har, hehe. Innan när jag tränade cheerleading hade jag alltid med mig en 1,5-litersflaska fylld med vatten som alla såklart fick ta av. Nu har jag istället satt i system att inte ta med mig någonting alls och dricker istället alltid upp Karins vatten eller ibland Sabinas. Himla praktiskt att kunna gå till träningen utan väska! ;)
 
Avslutar med en bild och ett cheesy fitspo-citat. (Men jag gillar ju sån't!)
 

Friståendeträning

Kategori: Truppgymnastik (TeamGym)

Idag körde alltså bara tjejerna fristående! Tränarna filmade så ni får se lite stillbilder dessutom. Vi har nu lärt oss hela koreografin till första låten. Sjukt kul! Fast man blir lite besviken på sig själv när man ser videorna. Det känns liksom som att man tar ut rörelserna jättemycket och att man har supermycket inlevelse och så ser man på videon och ba': "Meh".
 
Men å andra sidan är det ju bra att veta att man kan överdriva hur mycket som helst och att det ändå kommer att se bättre ut när man gör så!
 
Imorgon ska vi öva dubbelvolter. Lever för gymnastiken. Går ifrån en träningen och längtar redan till nästa. :)

Röhnisch Rysch Pysch

Kategori: Träningsmode och prylar

Röhnisch tröja med små volanger är inte heller så dum.
 
<3

Filippa K Soft Sport

Kategori: Träningsmode och prylar

Blir så himla vill-ha:ig av senaste Soft Sport-kollektionen från Filippa K. Märkblått är verkligen en fantastisk färg! <3
 
 

Stora truppgymnastikinlägget!

Kategori: Truppgymnastik (TeamGym)

ÅÅÅÅÅÅH vad jag älskar truppgymnastik och min nya trupp! Alltså: Allting är så himla välorganiserat och strukturerat. Fick just en PowerPoint mailad till mig med information om våra mål, planerade tävlingar under säsongen osv. Så.himla.bra! Jag menar: Vi har till och med ett färgkodat schema! Love it <3

(lila=återhämtningssäsong, grön=försäsong, blå = inför tävlingssäsong, gul = tävlingssäsong)
 
Har suttit och kikat lite på svårighetstabeller nu också. Mitt mål är att få en plats i både Mix- och Damlaget. Ska kämpa!!!
 
Mina mål på hopp den här säsongen är att få tävla på:
Trampett:
Frivolt sträckt 540° (den har jag): 0,55
Dubbel frivolt 180°: 0,80
Bord:
Överslag (den har jag): 0,40
eller Tsukahara: 0,70
 
 
Mina mål på tumbling den här säsongen är att få tävla på:
Handvolt Frivolt sträckt 540°: 0,65
Rondat Flick-flack Salto sträckt 360°: 0,80
Frivolt sträckt Rondat Flick-flack Salto sträckt 360°: 1,0 (tydligen ska bara de tre svåraste övningarna räknas med)
Frivolt sträckt Handvolt Frivolt sträckt 540°: 1,0
 
Vi får se hur långt det går men jag ska verkligen försöka lyckas med det här!
 
Tänkte jag kunde berätta lite mer om truppgymnastik förresten. Inser mer och mer att det är ett eget språk och antagligen ganska svårtolkat för den som inte är insatt. Så nu kommer en utförlig beskrivning av det mesta!
 
TÄVLING
Truppgymnastik är en bedömningssport som utförs i lag. Vi tävlar i tre olika grenar: Fristående, matta och hopp.
 
Fristående kan bäst beskrivas som modern dans med krav på att ett antal olika moment utförs i dansen:
Piruetter, Hopp, Balans-/Kraftmoment, Akrobatiska moment, Kombinationsmoment, Vågrörelse (för damer, Parövning i mixed), Formationer. Laget består av 6-12 personer och vi dansar under 2 och en halv till 3 minuter till musik utan sång.
 
Hopp går till som så att vi springer i ström (alltså att nästa gymnast börjar springa innan gymnasten framför är klar med sin övning) och gör volter med hjälp av en trampett. Vi brukar vara 6-8 gymnaster på varje varv och sammanlagt görs tre varv varav minst ett är med bord (eller pegasus som det egentligen heter). Har förresten aldrig någonsin sett ett lag göra två hopp med bord: Alla kör två trampetthopp och ett på bord. det första hoppet ska alla gymnaster göra samma övning. Vid resterande hopp kan gymnaster göra olika svåra hopp men det gäller att ställa oss i rätt ordning så att lättast övning kommer först och svårast sist - annars får man avdrag.
 
Tumbling(/matta) utförs i ström på ett tumblinggolv. Återigen är vi 6-8 gymnaster på totalt tre varv. Vi måste förresten inte vara exakt samma gymnaster på varje varv, vilket även gäller för hopp. Det första varvet ska alla gymnaster köra samma övningar och sedan kan vi variera lite mer. Dessutom måste minst ett varv bestå utav framåtövningar (exempelvis handvolt och frivolt) och minst ett ska bestå utav bakåtövningar (exempelvis flick-flack och salto).
 
Damlagen tävlar förresten i dräkt och trikåer (gympaord för strumpbyxor utan fot).
 
TRUPPGYMNASTIK-ORDLISTA
* När man pratar volter/saltos säger man oftast bara det svåraste momentet i övningen:
En frivolt som är sträckt säger man bara sträckt om.
* Om man har övningar innan volten/salton eller om man syftar på övningar på trampett, brukar man inte ens säga om det är just en volt eller en salto:
Rondat, flick-flack, sträckt salto med 180° skruv blir då Rondat, flickis, halv.
Handvolt, sträckt frivolt med 540° skruv blir istället Handvolt, 540.
Rondat = som en hjulning men man vrider sig lite under tiden så att man landar med ryggen i "färdriktningen"
* Grupperad: Man kurar ihop sig som en liten boll
* Pikerad: Man sträcker på benen och fäller ned överkroppen så att huvudet kommer så nära fötterna som möjligt.
* Sträckt: Kroppen hålls rak.
Flickis = Lite som en bakåtvolt (fast samtidigt inte alls) men man sätter i händerna i marken under övningen och så är man betydligt mer utsträckt än i en grupperad salto. Och förresten: Flick-flack är samma sak men det säger ingen: Alla säger flickis!
Handvolt = Lite som en framåtvolt (fast egentligen inte alls!) men man börjar med delade ben och sätter i händerna i marken under övningen. Dock landar man med samlade ben (om man landar med delade ben är det en spagathandvolt).
Volt = Frivolt framåt
Salto = Bakåtvolt
Tsuka = Ett hopp med trampett och bord. Man börjar som en rondat men innan man landat på andra sidan bordet ska man hinna göra en salto.
Dubbel halv = Hopp på trampett. man gör två grupperade frivolter direkt efter varandra och avslutar med att vrida sig ett halvt varv så att man landar med magen mot trampetten.
* Köra till hårt: Efter hopp eller tumbling landar man på sådant underlag som man hade landat på om det var tävling
* Köra till grop. En stor grop i golvnivå som är fylld med skumgummi. Jobbig att ta sig ur men man landar mjukt.

Matsäck

Kategori: Kost

Imorgon ska vi till Danmark med skolan. Det är kickoff för våra kandidatarbeten och vi ska besöka älsklings-Louisiana. :) Har just fixat klart matsäcken som blev en röra utav de här grejerna, kryddade med lite örtsalt. Såg kleggigt men grymt gott ut!
Ser fram emot att få äta alltihop imorgon! :D

Dagens träning

Kategori: Promenader

Det blev bara mellan 40 och 45 minuters promenad idag. Gick hem och segade lite efter skolan trots allt och plötsligt fanns det inte tid för mer. Men jag gav mig ut i alla fall och det är det viktigaste. :)
 
Gymnastikträningen var fantastisk som alltid! Ville aldrig gå därifrån. Vi övade skruvar (alltså sträckt volt med valfritt antal skruvar. Jag körde på 540) på trampett ner till grop och på tumbling körde vi framåt. Ställde typ handvolt 540 (så här ska det se ut) på tumbling. Nästa gång vi tränar på det så ska den bli awesome! Sedan hade vi även två sidostationer som inte gick något vidare och så avslutade vi träningen med att kika på varandras knän när vi landar så att de inte viker sig inåt eller utåt eller rör sig på något annat galet sätt.
 

Pepp pepp!

Kategori: Pepp!

Vilken segdag... Har inte haft ork till någonting känns det som. Och likadant var det igår. Tur att det är gymnastikträning ikväll - längtar ihjäl mig typ. För hur trött och hängig jag än må vara så är det ALLTID kul på gymnastikträningarna! :D
 
Idag börjar skolan dessutom och dagens första (och som tur är enda) lektion startar om mindre än en timma. Efter det ska jag bara ge mig ut på en promenad. Måste. Mår ju så himla mycket bättre där ute än här inne. Så det får bli till att klä på sig träningskläder nu, redan från början, så är det bara att gå hem efter lektionen, slänga av sig väskan och sedan ge sig ut igen.
 
 
Pepp pepp!!!

Träningsmagasin

Kategori: Träningsmode och prylar

Tycker inte alls om att samhället liksom helt stänger ned på söndagar. Någon som fattat det tråkiga med detta men som ärligt talat hellre hade fått stänga ner inte bara på söndagar utan för alltid är telefonförsäljare. Blev uppringd för en stund sedan ev en väldigt entusiastisk tjej som ville erbjuda mig något supererbjudande på tidningen Topphälsa.
 
Jag älskar egentligen tidningar. Och hemskt gärna träningspeppande sådana. Men Topphälsa alltså: Vilken jävla skittidning! Jag sade till tjejen att det var den sämsta tidning jag någonsin läst och att jag aldrig vill ha den igen då Topphälsa = förspilld kvinnokraft. Varför?
 
Jo, kanske för att tidningen är fylld med sådant här nonsens (aprilnummer från 2012. Jag hoppade på ett tre nummers-erbjudande. Aldrig mer!):
 
 Så: Vad gillar/läser ni för peppande magasin? Skulle behöva lite tips! 

Min dröm

Kategori: Truppgymnastik (TeamGym)

Till sommaren ska jag bara ha den! Stillastående salto - det enda på min bucket list. 
 
 

Dubbel träning

Kategori: Styrketräning

ÅÅÅÅH vilken bra träningsdag det har varit idag! Alltså gymnastikträningen var typ den roligaste i mitt liv känns det som!
 
Fintröja idag förresten: En gammal reklam-T-shirt för någonting som skulle bli en fluga men som aldrig blev det (typ samlarkort på sig själv som man skulle byta med andra atleter). Älskar i alla fall tröjan, den känns som en lagtröja på något amerikanskt College :)
 
I alla fall: Först värmde vi upp och sedan övade vi löpteknik vilket kändes väldigt givande. Däremot kunde jag knappt röra mig på grund av träningsvärken i vaderna som fortfarande satt kvar och nog blev värre i och med dagens träningsinsats.
 
Sedan körde vi bord till uppbyggnad där jag och många andra gjorde en förövning till tsuka (en del gjorde en förövning till överslag volt istället - vi fick välja).
 
Sedan bytte vi till tumbling där vi körde rondat, flickis, (grupperad) salto upp till några tjockmattor. Fick till två saltos som kändes riktigt bra! Kunde liksom vänta lite i luften innan jag roterade. :) Vi hade även en sidostation där vi övade på saltos och jag.ska.bara.klara.en.stillastående.innan.säsongen.är.slut!
 
Sedan repeterade vi friståendet från igår och fick lära oss ytterligare en åtta. Love it! Vi har en massa superpepp musik i fråståendet också så man blir så himla sprallig!
 
Efter gympaträningen åkte jag nästan direkt till gymmet och körde mitt goa överkroppspass. <3
 
Bänpressuppvärmning:
12,5 g (12,10,6)
 
Uppvärmning:
4 min på bandet varav minst 3 min jogging i 10 km/h, 1 grads lutning
 
Bänkpress:
15 kg (12x3,10x2,6)
 
Hantelrodd:
5 kg (12,10,8)
 
Axelpress med skivstång:
10 g (12,10,6)
 
Stående hantellyft åt sidan:
2 kg (12,10), 3 kg (8)
 
Sittande kabelrodd:
25 kg (12,10,6)
 
Armhävningar:
12 st, 6 st (fast kom aldrig upp på den sista), 2 st (den sista körde jag djupare än alla andra men då kom jag inte upp heller hehe)
 
Liggande triceps med hantel:
4 kg (12, 7), 3 g (10)
 
Skivstångscurl:
10 kg (12,10,6+en halv som jag inte orkade få upp hela vägen hehe)
 
 
Nu ska jag duscha och gå hem till min bästis och hennes syster och äta upp deras mat och ockupera deras soffa. Så trevlig man är då!

Styrka och fristående 18/1

Kategori: Styrketräning

Idag var det alltså styrka och friståendeträning. Värmde upp genom att hoppa hopprep och bam! där högg träningsvärken i vaderna till! Sedan körde vi två varv med sammanlagt 15 olika styrkeövningar och sist fick vi lära oss början på vårt nya fristående. Superkul! :D
 
Har verkligen träningsvärken från helvetet längst ned i båda vader nu. Om ni har testat Vibram FiveFingers (ja, de är mina på bilden :P) någon gång så förstår ni vad jag pratar om: Vaderna är helt stela! Kände av högra vaden redan på träningen igår och tror det har att göra med att jag verkligen försöker springa fortare inför alla övningar nu för tiden. Och man springer ju barfota så det är säkert en hel del ovana muskler i vader och fötter som sätts i arbete. Jobbigt är det i alla fall. Men gött samtidigt. Och imorgon ska de få slita igen!
 
Bjuder på en bild på mördarKarin och mig ifrån måndagsträningen. Snacka om leende!
 

Kvällens gymnastikträning

Kategori: Truppgymnastik (TeamGym)

Ganska så nyss hemkommen efter dagens gymnastikträning. Vi hade himla otur med bussarna och fick vänta i ca 20 minuter. Men men - äntligen hemma!
 
 
Idag började vi med uppvärmning, piruetter och några längor med olika hopp till fristående. Därefter blev det sidostationer med olika övningar för att köra bakåt på tumbling (övningar för rondat och salto). Vi körde även fullt ut på tumblinget lite senare under träningen och jag körde ett antal rondat-flickis-sträcksalto men alla saltos blev låga och de blev helt enkelt inte så bra som de borde. Avslutade med en variant på idioten med inslag av armhävningar, situps och sittande benlyft. De andra i mitt lag var grymma. Själv.... ja, själv var jag sämst. Om vi hade ett försprång när jag började så var vi i regel sist när jag var klar.
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det friståendeträning och styrka!

Träningstights

Kategori: Träningsmode och prylar

 
Inviger mina nya träningstights idag.
 
Det var lite magiskt när jag hittade dem för det hängde bara framme en massa par i L och XL (och ett par i M som ramlat ned på golvet och låg och skräpade). Men så kommer det en tjej som är på väg att hänga tillbaka ett par och frågar om jag kanske vill ha dem. Och så är de i S och jag tar med dem och ett par andra i samma modell men helsvarta i XS bara för att prova storlekarna. Och så visar det sig att de i XS ändå sitter alldeles för tight i vaderna och att de i S faktiskt är helt OK och väldigt bekväma så Yes! In your face Cubus! Kikar på prislappen: 249 kr. Helt OK. Går till kassan: 149 kr! :O Så värt!
 
Har egentligen inte träning förrän senare ikväll men äh - har man bara rena träningskläder så har man. 

Sol och blå himmel! :O

Kategori: Promenader

 
Så här fint väder var det imorse när jag vaknade. Blev så himla glad så jag gav mig ut på promenad direkt. Inte ofta man får se solen liksom.

Barbie at the gym

Kategori: Träningsmode och prylar

 
Fick den här sprudlande träningsväskan i julklapp av min pojkvän! Blir så himla glad så fort jag ser den! Väskan har en massa fiffiga detaljer, ex. en mjuk baksida så att den är bekväm att bära mot kroppen och ett speciellt fack för gympaskorna/blöt handduk. Så himla smart! Modellen heter Nike Varsity Girl Medium Duffel Bag och finns i en mängd olika färgkombinationer, bl.a. knallrosa här.

Hotpants

Kategori: Träningsmode och prylar

 
Min lilla samling :)

Hej hej...

Kategori:

... och välkomna till min nya träningsblogg! Tidigare bloggade jag här!